Haloze zavetje dediščine

Doživetja

Haloze zavetje dediščine


Potek
Ptujska Gora - Štatenberg - Dežno pri Makolah - Makole - Studenice
Opis izleta
Preden se popotnik čisto podaš v tisočere skrivnosti Haloz se bomo ustavili na trgu Ptujske gore, kjer vam domačini postrežejo z vsemi svojimi dobrotami in napitki, da se boste dobro okrepčali in pripravili na sprehod in odkrivanje haloških biserov.

Najprej se bomo podali na ogled najlepše gotske cerkve na Ptujski gori, ki slovi po romarski poti in iz katere se ponuja čudovit razgled po Ptujskem polju in prostranih Goricah. Ogled cerkve Matere božje, ki je naš najcelovitejši spomenik gotske arhitekture in znani Marijin oltar bomo nadgradili z multivizijskim programom. Sledi voden ogled srednjeveškega dvorca Štatenberg in kot pravi grofje si bomo privoščili tudi okusno grajsko kosilo v tamkajšnji restavraciji. Po kosilu se bomo napotili na obisk stalne zbirke skulptur v galeriji Dvoršak ter Parka skulptur v centru makolske Forma Vive, ki je ena izmed največjih poti Forme vive v Sloveniji. Naše druženje bomo zaključili z ogledom samostanskega kompleksa nun dominikank v Studenicah in župnijsko cerkvijo sv. Treh Kraljev. Sprehodili se bomo tudi po samostanski učni poti in s tem zaokrožili naš izlet.
Storitve
  • Haloška dobrodošlica pri babici Bredi na trgu Ptujske Gore
  • Ogled znamenite bazilike Marije Zavetnice z razlago in multivizijskim programom, ki v sliki, besedi in glasbi predstavi zgodovino, umetnost in duhovnost Ptujske Gore
  • Voden ogled dvorca Štatenberg
  • Kosilo v grajski restavraciji
  • Ogled stalne zbirke skulptur v galeriji Dvoršak ter Parka skulptur v centru makolske Forma vive
  • Ogled kraja Studenice s samostanom in župnijsko cerkvijo sv. Treh Kraljev. Sprehod po Samostanski učni poti
Cena: 30,80 € / osebo (pri minimalno 30 osebah)

Pošljite povpraševanje


Kliknite na spodnje na potrditveno polje, če niste robot

Socialna omrežja