Haloze zavetje umetnosti

Doživetja

Haloze zavetje umetnosti


Potek
Ptujska Gora - Majšperk - Stoperce - Rogatec
Opis izleta
Preden se popotnik čisto podaš v tisočere skrivnosti Haloz se bomo ustavili na trgu Ptujske gore, kjer vam domačini postrežejo z vsemi svojimi dobrotami in napitki, da se boste dobro okrepčali in pripravili na sprehod in odkrivanje haloških biserov.

Najprej se bomo podali na ogled najlepše gotske cerkve na Ptujski gori, ki slovi po romarski poti in iz katere se ponuja čudovit razgled po Ptujskem polju in prostranih Goricah. Ogled cerkve Matere božje, ki je naš najcelovitejši spomenik gotske arhitekture in znani Marijin oltar bomo nadgradili z multivizijskim programom. Streljaj od znamenite Ptujske Gore, kjer stoji romarska cerkev se nahaja Tovarna volnenih izdelkov Majšperk. Ponaša se z 80-letno tradicijo izdelovanja volne. Iz dolge tradicije, znanja in zavedanje o pomenu tega edinstvenega naravnega materiala je nastal "MUZEJ VOLNE IN GOBELINOV". Nasproti muzeja pa se nahaja tovarniška prodajalna s široko izbiro volne, gobelinov, prejic, tkanin in pozametrije. Po nakupih in ogledu bomo imeli kosilo v domačem gostišču, kjer nam bodo postregli tudi haloško gibanico, ki je tamkajšnja specialiteta. Izlet bomo zaključili z ogledom Muzeja na prostem v Rogatcu.
Storitve
  • Haloška dobrodošlica pri babici Bredi na trgu Ptujske Gore
  • Ogled znamenite bazilike Marije Zavetnice z razlago in multivizijskim programom, ki v sliki, besedi in glasbi predstavi zgodovino, umetnost in duhovnost Ptujske Gore
  • Obisk tovarniškega kompleksa bivše Tovarne volnenih izdelkov in Muzeja volne in gobelinov v Majšperku
  • Ogled razstav v Tovarni umetnosti in Galeriji AP
  • Kosilo v Zeleni dolini v Stopercah
  • Ogled Muzeja na prostem Rogatec
Cena 27,60 € /osebo (pri minimalno 30 osebah)

Pošljite povpraševanje


Kliknite na spodnje na potrditveno polje, če niste robot

Socialna omrežja